Έργα

Άβαξ

Εταιρία με σημαντική θέση στο χώρο του επώνυμου επίπλου και του design στην Ελλάδα

Η Εταιρία

Η εταιρία Άβαξ ιδρύθηκε πριν 40 χρόνια ξεκινώντας τη λειτουργία της με το σχεδιασμό και την κατασκευή οικιακών επίπλων. Στην πορεία συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους οίκους της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως Fendi, Poltrona Frau, Ralph Lauren, Baker, Dedon, Christopher Guy, εκπροσωπώντας τους αποκλειστικά μέσα στα ομώνυμα καταστήματα Άβαξ. Σήμερα, η εταιρία διαθέτει τρία καταστήματα. Είναι κυρίως εισαγωγική, ωστόσο διαθέτει και τμήμα παραγωγής επίπλων. Μελλοντικά στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής και την μείωση των εισαγωγών.

Επιχειρηματική Πρόκληση / Ανάγκη

Η Άβαξ θέλοντας να αναβαθμίσει την λειτουργικότητα της και να βαδίσει στη νέα ψηφιακή εποχή εμπιστεύτηκε τον Όμιλο Epsilon Net ως στρατηγικό συνεργάτη στον ψηφιακό της μετασχηματισμό, επιλέγοντας το PYLON ERP. Στόχοι του έργου τέθηκαν η κεντρική εποπτεία, η βελτιστοποίηση και η πλήρης αυτοματοποίηση όλων των επιχειρησιακών διαδικασιών της Άβαξ, εστιάζοντας στη διαχείριση παραλαβών – αποστολών και αποθήκης (WMS), καθώς και στην οικονομική διαχείριση. Συγκεκριμένα, δόθηκε έμφαση:
i) στην αυτοματοποίηση διαδικασιών των Πωλήσεων και τη μείωση του χρόνου καταχώρησης κινήσεων,
ii) την 360° παρακολούθηση των Πωλήσεων και Αγορών,
iii) την άμεση δέσμευση αποθέματος και τη διασφάλιση της έγκαιρης αναπλήρωσης των αποθεμάτων,
iv) καθώς και τον έλεγχο του χρηματοοικονομικού κόστους αποθήκης.

Η Λύση

Η καινοτομία του PYLON ERP αντικατοπτρίζεται στην τεχνολογική του “ευφυΐα” να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις, οι οποίες καλύπτουν αποτελεσματικά τις ανάγκες μιας σύγχρονης επιχείρησης. Το PYLON ERP ενσωματώνει σε μια ενιαία βάση δεδομένων όλες τις λειτουργίες μιας επιχείρησης βοηθώντας τη να παρακολουθήσει όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας όπως: Αποθήκη, Αγορές, Πωλήσεις, Παραγωγή, CRM, Financial & Accounting, Warehouse Management.

Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν τα εξής:

  • Διαχείριση παραλαβών – αποστολών
  • Διαχείριση αποθήκης (WMS)
  • Παραγωγή
  • Οικονομική διαχείριση
  • CRM
  • Διασύνδεση με την πλατφόρμα myDATA

Τα Οφέλη

Με την αξιοποίηση της λύσης PYLON ERP, η εταιρεία Άβαξ προχώρησε στην αυτοματοποίηση κρίσιμων εμπορικών και λογιστικών διαδικασιών, διασφαλίζοντας, παράλληλα, τον πλήρη έλεγχο των πωλήσεων, παραγωγής και αποθήκης. Επιπρόσθετα, η εταιρεία μείωσε τις λειτουργικές της δαπάνες επωφελούμενη από την άμεση πρόσβαση σε δεδομένα που αφορούν αναμενόμενες-δεσμευμένες ποσότητες, φασόν, αποθέματα και την τιμολογιακή πολιτική και ιστορικού τιμών και πληρωμών, απόλυτα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις των ηλεκτρονικών βιβλίων. Παράλληλα, με ενέργειες CRM, όπως καταχώρηση δυνητικών πελάτων, δημιουργία προσφορών, παραγγελιών πώλησης και απευθείας δέσμευσης stock, δημιουργήθηκε μία αυτοματοποιημένη διαδικασία που λειτουργεί σαν εργαλείο στα χέρια του πωλητή και σαν υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση για τον πελάτη σε όλη την διαδικασία αγοράς αλλά και after sales.

Επίσης, η διαχείριση παραλαβών – αποστολών και αποθήκης, με 2,500 ράφια περίπου καθώς και η παρακολούθηση υπολοίπων προς του πελάτες δίνει άμεση πληροφόρηση και βέλτιστη παραγγελιοληψία με αποτέλεσμα μικρότερα stock σε εμπορεύματα και καλύτερη διαχείριση των μηνιαίων αλλά και ετήσιων αναγκών. Με τη λειτουργία του νέου συστήματος, η Διοίκηση της εταιρείας έχει όλες τις σημαντικές πληροφορίες οποιαδήποτε στιγμή και σε πραγματικό χρόνο, μέσα από μια πλατφόρμα φιλική προς το χρήστη.

Play Video

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν