Έργα

ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε. – ZARO’S

Μια από τις πλέον γνωστές και καταξιωμένες εταιρίες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών

Η Εταιρία

Η ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε. είναι μια επιχείρηση η οποία εξειδικεύεται σε όλα τα στάδια, από τη συλλογή μέχρι την πώληση, που αφορούν το εμφιαλωμένο νερό. Η πηγή απ’ όπου προέρχεται το νερό αναβλύζει από τα ανθρακικά πετρώματα του Ψηλορείτη σε υψόμετρο 402 μέτρων σε μια μεγάλη λεκάνη τροφοδοσίας. Από βάθος 180μ. μέσω σωληνώσεων τρίτης γενιάς, το νερό καταλήγει με φυσική ροή στο εργοστάσιο της ΖΑΡΟΣ Α.Ε.

Το Φεβρουάριο του 2017, το Εμφιαλωμένο Φυσικό Μεταλλικό νερό ZARO’S απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Εμφιαλωμένο Νερό» στο πλαίσιο του 27ου Berkeley Springs International Water Tasting, του παλαιότερου και μεγαλύτερου διαγωνισμού γευσιγνωσίας νερού στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στο Berkeley Springs της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Επιχειρηματική Πρόκληση / Ανάγκη

Η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της εξειδικευμένης παραγωγικής διαδικασίας σε συνδυασμό με την ανάγκη βελτιστοποίησης όλων των διαδικασιών της εταιρίας και της πρόσβασης στην πληροφορία, από όπου και εάν βρίσκονται τα στελέχη, οδήγησαν τη BOTOMOΣ Α.Ε. στην αναζήτηση ενός νέου μηχανογραφικού συστήματος το οποίο θα καλύπτει “end to end” τις καθημερινές λειτουργίες των διευθύνσεών της, παρέχοντάς της enterprise mobility για τη διευκόλυνση εκτέλεσης των καθημερινών εργασιών, αλλά και την απαραίτητη πληροφόρηση για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων από τη διοίκηση.

Η Λύση

Η ΒΟΤΟΜΟΣ, θέλοντας να εκσυγχρονίσει τη λειτουργία της και να κάνει το επόμενο ψηφιακό της βήμα, επέλεξε ως στρατηγικούς συνεργάτες την Epsilon SingularLogic με τη λύση PYLON ERP και την PlaySystems, εξουσιοδοτημένο Solution Partner της Epsilon SingularLogic, που υλοποίησε το έργο.

Σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση του νέου μηχανογραφικού συστήματος, εκτός από την φιλικότητα στον χρήστη, την άμεση προσαρμογή του στις διαδικασίες της εταιρίας και το υψηλό VfM  (Value for Money) της επένδυσης, είχε η δυνατότητα ανάπτυξής του μέσα από σύγχρονες τεχνολογίες, για την έγκαιρη κάλυψη μελλοντικών αναγκών.

Το PYLON ERP κάλυψε ολοκληρωμένα τις 40 θέσεις εργασίας που διαθέτει η εταιρία για την εκτέλεση όλου του φάσματος διεργασιών και λειτουργίας της. Όλες οι παραπάνω θέσεις εργασίας απαιτούσαν σωστή εκπαίδευση, αλλά κυρίως εξειδικευμένη παραμετροποίηση, ώστε κάθε χρήστης να μπορεί να ολοκληρώνει τις καθημερινές του εργασίες γρήγορα, χωρίς να χάνεται μέσα στο πλήθος λειτουργιών και δεδομένων της πλατφόρμας PYLON ERP.

Επιπλέον, η PlaySystems, με μερικές επιμέρους αναβαθμίσεις στο δίκτυο της εταιρίας φρόντισε όλες οι φυσικές θέσεις να διαθέτουν γρήγορο LAN τεχνολογίας Gigabit και τα σημεία να είναι συνδεμένα μεταξύ τους μέσω VPN, με τη χρήση του RouterOS της Mikrotik, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και ταχύτητα που απαιτούταν. Η PlaySystems εκμεταλλευόμενη τη λειτουργία συμπίεσης δεδομένων της Microsoft που υιοθετεί το PYLON ERP, κατάφερε μέσω σχετικής παραμετροποίησης,  η «εταιρία» να βρίσκεται, όπου βρίσκεται το στέλεχος της, χαρίζοντας στα στελέχη την ευελιξία που χρειαζόταν για να εκτελούν τις καθημερινές τους εργασίες, από όπου και εάν βρίσκονται.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα εργαζομένου της εταιρίας στο τμήμα εξαγωγών, ο οποίος εργαζόταν στην πλατφόρμα από το φορητό του υπολογιστή, όντας βρισκόμενος σε επαγγελματικό ταξίδι στην Κίνα.

Τα Οφέλη

  • Μετάβαση σε μια “σύγχρονη” εποχή εταιρικής πληροφόρησης και διαχείρισης δεδομένων
  • Ταχύτητα ολοκλήρωσης διεργασιών παραγωγής και απεικόνισης αποτελεσμάτων
  • Ενοποίηση και απλοποίηση τμημάτων σε μια πιο σύγχρονη πλατφόρμα
  • Ασφάλεια δεδομένων
  • Απομακρυσμένη διαχείριση διεργασιών παραγγελιών πωλήσεων και ελέγχου
  • Αύξηση ταχύτητας
  • Δυνατότητα παραμετροποίησης στα μέτρα της επιχείρησης με νέες λειτουργικότητες

Δήλωση αντιπροσώπου

«Μετά από αναλυτική και μακροχρόνια έρευνα καταλήξαμε ότι οι πλούσιες δυνατότητες της πλατφόρμας PYLON ERP, την καθιστούν μία από τις νέες πρωτοποριακές και ολοκληρωμένες εμπορικές πλατφόρμες. Γνωρίζαμε την Epsilon Net λόγω της μακροχρόνιας συνεργασίας που είχαμε από την εγκατάσταση και χρησιμοποίηση του προγράμματος μισθοδοσίας στην επιχείρηση μας. Τα στελέχη της PlaySystems διαθέτουν αρκετά καλή γνώση επιχειρησιακών διαδικασιών και λύσεων. Εξασφαλίζεται, επομένως, η ιδανική παραμετροποίηση των επί μέρους λειτουργικών τμημάτων του λογισμικού (λογιστήριο, πωλήσεις, διανομή, αποθήκη, προμήθειες, διοίκηση, παραγωγή κλπ.), καθώς και η ολοκλήρωσή τους σε ένα ομοιογενές και αποδοτικό σύστημα ERP.»

Χριστόφορος Παπαδημητράκης, Γενικός Διευθυντής της ΒΟΤΟΜΟΣ ΑΕ

Play Video

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν